Hardware review: Wacom Intuos A6 Wide

De meesten onder ons tekenen tegenwoordig met de klassieke meegeleverde muis. Hele dagen aan een stuk werken met een muis blijft jammer genoeg niet zonder gevolgen, dat heb ik aan den lijve ondervonden... Na een aantal jaren tekenen ben ook ik slachtoffer geworden van RSI. Er zijn dan een aantal opties, stoppen met werken of je werkmethode aanpassen. Ik koos voor de 2de optie. Ik moest dus van die muis verlost zien te raken. Ik heb een tijd de muis met mijn linkerhand bediend, maar daar kon ik toch niet zo'n goede snelheid mee bekomen, dus moest ik verder zoeken.

Zo kwam ik uit bij een teken tablet. Dankzij ergo2work kan ik de Wacom Intuos3 A6 Wide USB testen. Dit tabletje is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij een breedbeeldscherm.

Eerste indruk.
Het tabletje wordt standaard geleverd met een pen, 5 vervangpuntjes, de driver en het programma Painter Essentials 3. Het tablet ziet er heel netjes uit, alsook de pen en de penstandaard.

Installatie.

Na het aansluiten van het tablet start de automatische driver installatie van Vista, maar de mee geleverde driver dient toch nog ge´┐Żnstalleerd te worden om ten volle gebruik te kunnen maken van het tablet en zijn knoppen.

Eerste gebruik
Het is even wennen, de knopjes aan de kant van de pen doen nog niet wat me logisch lijkt en het bewegen van de pen voelt wat onwennig. Ik voel me weer zoals een 15 tal jaar geleden, toen ik voor het eerst de muis gebruikte. Doordat je de pen vast houdt zoals een gewone balpen verdraai je je arm niet op een onnatuurlijke manier waardoor de klachten van RSI snel verminderen, zegt men, klopt dit?

Na enkele weken Het was even wennen, maar nu bedien ik de pc even snel via de pen als met de muis. De knoppen op het tablet zijn soms handig, maar noodzakelijk vind ik ze niet. Het scroll lijntje ernaast is wel leuk.
De muis is nog steeds aangesloten, maar die wordt zo goed als nooit meer gebruikt.
De klachten van RSI zijn niet over maar ik voel een heel duidelijke verbetering.

Besluit
Voor mensen die vaak tot heel vaak met de PC werken en hoofdzakelijk met de muis werken is een tablet zeker een aanrader! Het toestel is redelijk duur, maar voor mensen die RSI voelen opkomen of er al last van hebben zal dat het laatste van de zorgen zijn.

Aangepast zoeken