Boeken

Indien je niet genoeg hebt aan de online lessen of als je liever leert vanuit een boek volgt hier een kort overzicht van boeken met een link waar deze te koop zijn.

Nederlandstalige boeken AutoCAD 2018

De meeste AutoCAD boeken zijn in het Engels geschreven. Als Nederlander of Vlaming is lezen in het Nederlands voor de meesten een heel stuk eenvoudiger. Het enige nadeel is dat je dan niet zoveel keuze hebt. Gelukkig heb je niet veel keuze nodig om een goed boek te vinden.

Basisboek AutoCAD 2020 (schoolboek) €29,50
TEC/CAD College brengt, naast de dikke en volledige boeken, ook CAD-boeken voor scholen uit. Dit zijn Leerboeken AutoCAD, Inventor en Revit voor de startende CAD-studenten.
Dit boek is geen prijswinnaar in flitsende lay-out maar geeft wel een duidelijke gestructureerde opbouw in het aanleren van AutoCAD. Dankzij de vele screenshots en oefeningen is het boek ook geschikt voor zelfstudie.
AutoCAD 2020 €64,50
Als je een volledig naslagwerk wenst over AutoCAD heb je geen keuze. Dit boek van Boeklagen is onder AutoCAD gebruikers gekend als de "AutoCAD bijbel". Verwacht alweer geen flitsend boek met flashy lay-out, maar een zeer compleet boek met duidelijke uitleg en screenshots.
AutoCAD 2020Lt €49,50
Als je Voldoende hebt aan de Lt versie om je werk te kunnen doen hoef je uiteraard ook niet het volledige boek te kopen, dan kom je toe met deze versie.

Engelstalige boeken

Naast de Nederlandstalige boeken zijn er uiteraard ook vele Engelstalige boeken. Ik kan ze niet allemaal testen, maar hieronder volgt een overzicht van de boeken die ik aandachtig heb kunnen lezen:

Autodesk AutoCad 2013 Practical 3D Drafting and Design €46,99
Na jaren in 2D te tekenen heeft dit boek me goed geholpen om mijn weg te vinden in 3D. Dit boek werd me aangeraden door een kennis en werkt inderdaad heel aangenaam om via zelfstudie mee aan de slag te gaan. Er zijn veel screenshots aanwezig en ook kan je startbestanden downloaden van hun site zodat het maken van oefeningen steeds gebeurt aan de hand van de correcte starttekening.


Aangepast zoeken