Visual LISP Tutorial:

Het bouwen van een VLX Application voor je lsp verzameling
Geschreven door CADTOOLSGMAIL.COM

Een voordeel van de Visual Lisp editor (VLISP) is dat je files kunt compileren naar een VLX bestand .Dit bestandsformaat kan een hele verzameling tools voor Autocad onderbrengen. Hierdoor maakt je optimaal gebruik van je lisp verzameling, heb je je favorite tools direct tot je beschikking en worden ze vele malen sneller ingeladen dan wanneer je ze afzonderlijk in zou laden. Met behulp van de application wizard kan je gemakkelijk je VLX applicatie beheren en reviseren. Functie´┐Żs kunnen na het inladen in Autocad opgeroepen worden door ze in eerste instantie in te typen. Notatie van een functie herkennen aan "defun c:functie" in de afzonderlijke lsp files. Een toolbar kan ook gemaakt worden voor de functies. Hierdoor hoeft "achter de knop" geen functie te staan. Dit is tevens de meest gebruikelijke manier zoals ontwikkelaars dit doen.

Open de Visual lisp omgeving door in Autocad het volgende commando te geven, command: VLISP Om nu een applicatie te maken van meerdere lsp and dcl files dienen de volgende stapppen te worden doorlopen.

1. Open In de Visual lisp editor 'file' 'menu' en selecteer 'Make Application' gevolgd door 'New Application Wizard'
New Application Wizard

2. In het eerste dialoogvenster van de wizard click je de 'Expert' optie aan om ook de bijbehorende dcl files mee te kunnen nemen en klik op 'Next'.
Wizard mode

3. In het veld 'Application Location' specificeer je een locatie voor je VLX applicatie. Je kan de 'Browse' button gebruiken om een folder aan te wijzen. In het 'Application Name' veld typ je de naam voor je applicatie en klik op 'Next'.
Application directory

4. Klik op 'Next'.
Application options

5. Specifeer de lsp files die je wilt onderbrengen in de applicatie en klik op 'Next'.
LSP files to include

6. Specificeer tevens de dcl files die behoren tot de lsp files en klik op 'Next'.
Resource files to include

7. Mocht de applicatie (later) uitgroeien tot een groot aantal files gebruik dan 'Optimize and Link' anders 'Standard' en klik op 'Next'.
Application compilation options

8. Click finish om de VLX applicatie te laten bouwen.

9. Je kan nu je VLX applicatie in Autocad inladen in het appload dialoogvenster.

Voorbeelden van VLX applicaties

CodeZEbra
CAD Studio Tools

.. maar natuurlijk kun je nu ook je eigen applicatie opzetten ..

Enkele tips voor je eigen VLX applicatie:

Aangepast zoeken