Plannenkast

Als CAD tekenaar maak je heel wat plannen en tekeningen per jaar. De eerste dagen vind je die zonder denken onmiddellijk terug, maar als er wat tijd zit tussen het maken en het zoeken van een tekening laat ons geheugen ons al eens in de steek.

Om tijdverlies tegen te gaan is het daarom handig om onze plannen en tekeningen te nummeren en deze nummering op een duidelijke en overzichtelijke manier bij te houden. Hiervoor zijn heel wat goede systemen te koop, maar niet iedereen heeft deze uitgebreide programma's nodig. Velen komen al toe met een eenvoudige database zonder te veel poespas.

Ook wij kwamen toe met een eenvoudig systeem, maar ik vond geen enkel goed systeempje, dus heb ik er zelf maar eentje gemaakt in acces. Ondertussen gebruiken we dit al enkele jaren en zijn er nog steeds zeer tevreden over, vandaar dat ik dit met jullie wil delen.
download het voorbeeldbestand in acces 2003 formaat

Je bent vrij dit bestand te gebruiken en aan te passen naar eigen wens. Indien je een aanvulling of verbetering doet kan je dit altijd melden en delen via het forum.

Aangepast zoeken