Bescherm je gegevens

Nog te vaak hoor ik mensen rond me die radeloos zijn omdat ze belangrijke foto's of bestanden kwijt zijn door een defecte harde schijf, een virus of verlies. Een computer en smartphone zijn zeer handige toestellen, maar niet onfeilbaar. Daarom is het belangrijk om je tegen verlies te beschermen. Dit kan je op verschillende manieren doen.

Externe harde schjif
Je kan er voor kiezen om een externe harde schijf aan te kopen en je gegevens hier naartoe te kopieren op regelmatige basis. Deze manier van backuppen is vrij populair, maar deze manier werkt enkel als je zeer regelmatig zelf een kopie neemt. Een ander nadeel is dat je ook niet beschermd bent bij een woningbrand of diefstal.

Gratis cloud
Er zijn een aantal aanbieders van gratis cloud opslag. Als je een Google account hebt krijg je gratis 15Gb ruimte in hun cloud. Nadat je Back-up en synchronisatie gedownload en geinstalleerd hebt krijg je een extra map te zien in je verkenner. Alles wat je hierin plaatst wordt automatisch gesynchroniseerd met je Google Drive.
Deze optie is gratis tot 15Gb. Het nadeel aan deze methode is dat je volume beperkt is en ook dat er geen oude versies worden bijgehouden. Hierdoor ben je dus niet beschermd tegen zaken zoals een cryptolocker.


Betalende cloud
Als je meer dan 15Gb aan data hebt en je wil echt backuppen dan raad ik een betalende cloud aan.
Ik heb er heel wat getest en voor mij is iDrive een zeer goede keuze. Sinds 2013 heb ik iDrive als back-up software draaien en nog steeds ben ik er tevreden over, vandaar dat ik deze met een gerust hart durf aanraden.
Voor $52 krijg je een jaar 2TB aan ruimte in hun cloud. Hierop kan je je gegevens plaatsen via een handige tool, beschikbaar voor je computer, maar ook voor je Android of iOS toestel. Zo kan je ook al je foto's in originele resolutie automatisch backuppen.
Het grootste voordeel aan iDrive is dat je kan kiezen welke mappen of schijven beveiligd moeten worden en wanneer deze gegevens moeten geupload worden. Een echte "set it and forget it" dus. Als je op locatie bent kan je via een webtoegang ook aan je bestanden, zelfs vanaf een smartphone.
Meer informatie

Authorized Reseller

Aangepast zoeken