Hardware review: HandShoeMouse

Dankzij Hippus.nl kon ik de HandShoeMouse testen.
Zoals zovele tekenaars ben ik de ongelukkige eigenaar van een muisarm...

Ik heb ondertussen de standaard muis vaarwel gezegd en maak gebruik van een teken tablet. Dit is voor mij een goede zaak geweest, maar niet iedereen vind dit prettig werken, dus moeten zij op zoek naar andere alternatieven. De HandShoeMouse is zo een alternatief dat qua gebruik zeer dicht aanleunt bij de klassieke muis. Hier kan je lezen hoe ik het gebruik hiervan ervaar.

Hoe kiezen?
De muis is beschikbaar in verschillende smaken. Met en zonder draad, verschillende kleuren en in 3 maten. De maat kan je kiezen volgens een op de site afgebeelde manier, daaruit blijkt dat ik een medium moet kiezen. De keuze tussen draad en draadloos vind ik heel lastig� Het wordt eentje met een draad, ik heb een aangeboren angst van draadloze dingen. Deze muis heeft weliswaar een bijzondere manier om de lithium ion batterij op te laden en wel d.m.v. de bijgeleverde USB kabel zodat je ook tijdens het opladen kunt doorwerken.

De doos
De muis is geleverd met een losse USB kabel, een handleiding en een handig draagzakje.

Eerste gebruik
Na het inpluggen van de USB fiche in de PC flitst het blauwe ledje onmiddellijk aan. Deze muis heeft geen andere drivers nodig, dus ik kan onmiddellijk aan de slag.
Na het bekijken van de �do�s en dont�s� zie ik hoe ik mijn hand moet leggen op de muis, maar op zich is dat nogal voor de, euhm�, hand liggend. Je moet met een ontspannen hand starten en blijven werken, daar wil het wel eens mis gaan. Een vast gebakken gewoonte loslaten is niet zo eenvoudig, voor je het weet klem je de muis weer vast ondanks dat dit totaal niet nodig is.
Dit is dus iets waar ik even goed op zal moeten letten.

Besluit
Deze muis is qua vormgeving iets totaal anders dan wat we gewoon zijn van een muis. Dit maakt dat het wel even duurt voordat het gebruik went, maar eenmaal hier voorbij is het werken met deze muis een hele verademing ten opzichte van de klassieke muis. Op zich valt er niet veel meer over te zeggen dan dat deze muis doet wat ze moet doen. Je kan er gewoon mee doen wat een klassieke muis doet, maar met veel minder (kans op) ongemakken.
Persoonlijk zou ik het wel nog leuk vinden mocht er nog een extra knop en/of wieltje zijn onder de duim. Maar, zoals ik heb begrepen heeft men dat opzettelijk niet gedaan om kwetsures rond het duimgewricht te voorkomen

Na een test periode van een goede week kan ik deze muis aanraden, al zal de vrij hoge prijs waarschijnlijk vele mensen afschrikken.
handshoemouse.com
Aangepast zoeken