van onderwijzeres naar bouwkundig tekenaar?

Gestart door kolibri, za 27 07 2019, 16:39:44

Vorige topic - Volgende topic

kolibri

hallo iedereen,

Ik heb jaren met hart en ziel gewerkt in het buitengewoon onderwijs, maar sinds vorig schooljaar zit het tegen en ben ik op zoek naar een andere uitdaging.  Mijn man is aannemer en we zitten momenteel thuis al in onze derde huis/verbouwing.  We brainstormen samen, ik teken meestal onze plannetjes ruwweg uit en hij voert dan voornamelijk uit  :wink:  .   In mijn zoektocht kwam ik een opleiding bouwkundig tekenen tegen en mijn interesse werd gewekt.  Ik deed mee aan de selectieproeven en ben geslaagd.  In september mag ik starten, maar nu komen de twijfels ook weer  :roll:   Mensen zeggen me dat ik gek ben om het onderwijs te verlaten en mijn meer dan 10 jaar anciënniteit de vuilbak in te kieperen.  Wat zouden jullie tegen mij zeggen?
groetjes

Reimer

Mijn advies: doe wat je echt leuk vindt.
Als dingen tegen zitten is het goed om iets nieuws te proberen. Daarbij is het toch altijd nog mogelijk om terug te keren naar het onderwijs als de nieuwe job niet bevalt?

Groeten,
Reimer

julien

Misschien kan je over enkele jaren genoeg tekenen om daarin les te geven.

Salt

Gaat dit over de opleiding in howest waar u mocht beginnen?

Ik sta namelijk ook op het moment een sprong te wagen in het diepe en me om te scholen.

hopelijk vraag ik niet te veel maar de selectie proeven waar u over sprak zijn dat de selectie proeven van de vdab?
zou u eventueel meer info kunnen geven wat deze zoal inhouden? Kwestie van iets meer voorbereid te kunnen gaan, men laatste maal op de schoolbanken is nu toch al zo'n 10 jaar geleden

dank bij voorbaat.
groetjes ;)