Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - gery

#41
Hoe kan ik de in de tekening ingestelde plot orientation uitlezen in LISP?

Wordt de instelling zoals aangeduid op bijgevoegde figuur in een sysvar bewaard? Zoja, dewelke?
#42
Ik heb honderden externe blocks (*.dwg) die alle eenzelfde "attribute definition" hebben, dus met eenzelfde "tag", nl. tag "1001". Echter, de "prompts" van die "attribute definitions" zijn leeg. (zie bijlage 1)

Ik zoek nu een manier (LISP) om die "prompts" in al deze blocks automatisch in te vullen met eenzelfde tekst, nl. "Component nr." (zie bijlage 2)

Heeft iemand een kant en klare oplossing, of een aanzet in de goede richting?

#43
forum / lijst "actieve onderwerpen"
zo 27 12 2015, 19:06:13
Is er een mogelijkheid om een lijst van "actieve onderwerpen", op datum en aflopend gesorteerd, op te roepen zonder in te loggen, of eventueel na inloggen?
Ongeveer naar analogie met bijlage.
#44
Ik heb meerdere (enkele 100en) tekeningen van leveranciers waarin een aantal exotische lijntypes zijn gebruikt waarvan ik het bronbestand (.lin) niet heb en die in een andere schaal dan onze gebruikelijke lijntypes zijn gedefinieerd. Deze diverse lijntypes zijn in veel blocks gebruikt, maar op slechts een paar layers, zodat linetype by layer geen optie is. Liefst vervang ik die exotische lijntypes door standaard lijntypes ipv ze aan te passen naar de juiste schaal.
Wat ik dus betracht is om lijntype x (ook in blocks) te vervangen door lijntype y.
Heeft iemand een oplossing of kan iemand me op de goede weg naar een oplossing zetten?
Script? LISP? VBA? ...

Hopelijk is mijn vraag een beetje duidelijk zo.

Ik gebruik AutoCAD 2012.