FastFiber
Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - RobenAd

#1
AutoCAD probleem / Delete annotation scale
wo 11 01 2012, 11:16:46
Hallo mede Cad gebruikers,

Wie van jullie kan annotationscale 1:1 verwijderen?

Waarom?

Wij werken (bijna) alleen met 1:20 en 1:100.
Als men onder andere een dynamicblock opent met block editor en annotation scale staat bv op 1:100, rekent autocad bij het saven van de dynamicblock toch tijdelijk het block EN DE HELE TEKENING door met de schaal 1:1.
Waarom is ons onbekend en zorgt in onze ogen voor een erg traag wordend autocad.
Als vervolgens het dynamicblock gesaved is, staat de annotationscale toch weer 1:100, waar wij hem al die tijd al op hadden staan.

Met name met grotere projecten duurt het saven van een simpel dynamicblock al vlug 1 minuut, terwijl dit 1 seconde naar onze mening zou moeten zijn.

Als men drawing 1 opent (kale autocad tekening) en men purged deze, zodat er ook geen standaard annotations van autocad inzitten, krijgen wij deze nog niet verwijderd (-scalelistedit).
Autocad opent de tekening standaard met annotation 1:1, kan men dit misschien ergens in de bron van autocad instellen?

Wie weet de oplossing, bij voorbaat dank voor jullie meedenken.

Groeten Ad en Rob
#2
Hallo lezers,

Kleine toelichting
@ Reimer, ctb hoort inderdaad niet bij DWF, echter velen waaronder wij werken met DWF naar DWG converter en dan komt de ctb er weer bij.

Echter in het kort samen gevat.
Wij willen derden GRAAG voorzien van DWG's met lagen info maar dan wel volgens het principe WYSIWYG.
Door lagen te vertalen naar o.a. black en opgeschoond naar lijndiktes, annotation tekst en maatvoering in aparte lagen en o.a. gekleurde objecten in aparte lagen.
(dwg gevrijwaard van o.a. onze benodigde "eigen applicaties" ,xclips, xrefs, frozen layers, viewports verspreid over modelspace en wat al niet meer)

Vandaar onze vraag en in onze ogen interressante discussie,

wie kan ons op weg helpen hoe dit in EEN lisp commando te vangen is?

Groeten Ad en Rob
#3
Citaat van: jimpie op wo 12 10 2011, 15:46:32
even uit het hoofd zonder te testen

kan je dit niet oplossen door de verschillen attributes in apparte layers te plaatsen, wo hoef je toch enkel de layer af te zetten en klaar

@ Jimpie, dit kan helaas niet.

Wij maken blocks aan, in EEN specifieke laag, al dan niet voorzien van attributes. DIt heeft vele voordelen, waarvan de belangrijkste is; SNELHEID van werken.

Wie o wie weet dit probleem het hoofd te bieden :vraagteken:

Groeten Ad
#4
Beste Bart

Wij vinden dit WEL belangrijk!!!

Klein voorbeeld wij tekenen gigatische complete (complexe) projecten uit.
Bijvoorbeeld; er zitten hondereden stalen HE140A kolommen in 'n project, de zwaarte hiervan vermelden wij op de bestektekening d.m.v. een attribute. Hetzelfde doen wij o.a. bij de riolering met bijbehorende diameters.
De attribute tekst staat NIET altijd op de juiste plek in de bestek tekening vandaar dat deze NOT LOCKED MOET zijn.

ECHTER willen wij de milieutekening uitplotten, dan wensen wij o.a. de zwaarte van de stalen kolommen niet zichtbaar te hebben maar de diameters van de riolering wel. Sommige attributes moeten dus uitgeschakeld worden. Dit doen wij door het vinkje ''invisible'' aan te zetten bij het aanmaken van de attribute. Zo kunnen wij d.m.v. ATTDISP de ene wel en de andere attribute niet zichtbaar maken. Maar soms moeten wel BEIDE attributes zichtbaar zijn (in de bestektekening). Vandaar dat de attributes wel versleepbaar moeten blijven!!!

Hopelijk is de eerste vraagstelling, tesamen met mijn geplaatste dwg als bijlage en deze toelichting voor iedereen duidelijk.

Autcad bied namelijk deze mogelijkheid bij het aanmaken van de attribute, alleen voort deze vervolgens niet compleet uit, of zien wij iets over het hoofd :vraagteken:

Groeten Ad
#5
@ Eddy, visibility state is niet waar het in deze topic over gaat. Zie bijgevoegde tekening ter verduidelijking.

@ Bart, zie bijlage met een duidelijke dwg als voorbeeld.

zie ik iets over het hoofd :vraagteken:

of is dit een bug van autocad

Groeten Ad
#6
Beste vakbroeders,

We dachten een leuke tool ontdekt te hebben maar lopen tegen het volgende probleem.
Bij het aanmaken van een attribute en deze vervolgens in een block plakken, laten wij altijd het vinkje bij lock_position uit, zodat de attribute tekst versleepbaar is in het block, so far so good.
Nu hebben we echter ook bij het aanmaken van de attribute Invisible aangevinkt, met behulp van ATTDISP kan men dan bepalen of men deze tekst wel of niet wil zien, waar men invisible heeft aangevinkt (geldt overigens wel voor de gehele tekening en niet voor een afzonderlijke viewport)
Ps, wij willen deze invisible bij sommige attributes wel aanvinken en andere niet (project afhankelijk)
Nu het probleem;  :oops: als men Invisible aanvinkt is de tekst in een keer GELOCKED terwijl wij dit niet aangevinkt hebben en ook bij properties staat nog steeds dat deze NIET gelocked is. ECHTER hij gedraagt zich wel zo.

Groeten Ad
Dit is natuurlijk niet de bedoeling, de tekst moet versleepbaar blijven.
Weet iemand wat wij over het hoofd zien :vraagteken:
#7
@Reimer, wat een geluk heb jij dat dit probleem zich zelden voordoet! Wij lopen hier al jaren dagelijks tegen aan,  we kijken al jaren goed uit, met eerder genoemde opties. Het leek ons nu toch eens tijd om dit probleem, danwel bug van autocad, aan andere vakbroeders voor te leggen.  :vraagteken:

@Roy Het probleem lijkt ons hier inderdaad juist samengepakt in het engels, echter de topic begint volgens ons over iets anders. Dus of de ontwikkelaars van autocad dit lezen?? (geplaatst in 2001, we zijn ondertussen een decennium verder!) :oops:

@PJ Vraagje zoals een paar vakbroeders al voorgesteld hebben, wil jij jouw tekening, waarin dit probleem zich niet voordoet, aan "ons" beschikbaar stellen, zodat wij en eventueel ook andere vakbroeders kunnen kijken of we dit probleem kunnen tackelen? Bij voorbaat dank! : :ole:

@Hulpje een goed voorstel om dit probleem op de site autodesk te gooien, ons engels is helaas niet zo goed, wij kunnen hierin beter niet het voortouw nemen, wie biedt zich hiervoor aan? :?


#8
Precies Hulpje :vreegoe:

Wij zitten op een lijn!

Echter nu de topic nog oplossen

@ PJ we hebben al wat setvars geprobeerd te wijzigen echter tot heden toe nog zonder resultaat!

Wie o wie heeft een goede suggestie? :idea:
#9
Hallo PJ bedankt alvast voor je setvar instellingen :vreegoe:
Het zijn er zo'n 700 jajajaaaaa?!
Volgens ons kan het probleem niet in de setvars zitten die in het register van autocad zijn weggeschreven, omdat ook jij het probleem hebt met onze tekening en niet met een tekening door jou zelf gemaakt.
Vraagje PJ; heb jij jouw tekening in de standaard drawing 1 gemaakt of heb jij reeds een standaardblad van kantoor gebruikt?
Het probleem zit waarschijnlijk in de setvars die weggeschreven zijn in de drawing.

Wie o wie weet hoe we alleen setvars kunnen laten zien die "saved in drawing" zijn? :nigoe:

Ps. het zit inderdaad niet in SUBOBJSELECTIONMODE, deze staat bij ons hetzelfde als bij jou ingesteld.
#10
@ PJ wij snappen niet wat jij bedoeld met dupliceren?
Waar wij (en hulpje) en hopelijk ook vele anderen benieuwd naar zijn is; of jij met jouw systeem Wel of Niet bij het openen van onze bijgevoegde dwg (die bij het openen GEDEELTELIJK in beeld is) door het commando erase in te tikken vervolgens de EENE kolom die ALLEEN in beeld is selekteren m.b.v. een WINDOW, wordt deze dan bij jouw ge-erased? :?
Als dit wel zo is heb je hetzelfde probleem wat wij ook hebben! :twisted:
Als dit niet zo is kunnen we misschien setvars vergelijken. :idea:

Wij hopen op het laaste en zijn zeer benieuwd, alvast bedankt!! :vreegoe:
#11
@ PJ; Wij zetten alles van derden in aparte lagen. Locken en unlocken zou kunnen maar wij werken graag met lagen die direct toegankelijk zijn. Xref's kan bij grotere projecten vertragend, danwel storend werken, dit geniet niet onze voorkeur.

@Eddy;Bij properties kijken, dit klopt helemaal! Echter wij willen graag snel werken en niet twijfelen aan onszelf of we iets wel juist geselekteerd hebben. Autocad geeft ons tools voor selekteren m.b.v. een window of een crossing, iedereeen heeft tijdens zijn eerste lessen autocad deze 2 selektiemethodes geleerd. :vreegoe: Echter autocad zelf werkt niet zo bij een standaard installatie :mrgreen: Dit probleem deed zich bij ons al voor bij autocad 2004, later bij 2007 idemdito en nu bij 2011 nog steeds :twisted:

@hulpje; goed opletten inderdaad zoals eddy ook al zei, dat doen we de hele dag, maarja we blijven mensen.
Een setvar instelling daar zitten wij inderdaad ook aan te denken, maar welke ?? :nigoe:

@PJ; vraagje, wij hebben een simpele tekening als voorbeeld bijgevoegd; dwg plattegrond 5x5m met hierin 4 x een block dwg; kolom 200x200. Deze hebben wij bijgevoegd in dit bericht. LET OP nu we hebben deze gesaved NIET als zoom extend dat het hele block in beeld is, maar wij hebben ingezoomd op slechts EEN kolom die in het overruled block zit wat Plattegrond 5x5m heet. Bij het openen van deze tekening als eerste het commando erase intikken en vervolgens deze EENE kolom die ALLEEN IN BEELD IS SELEKTEREN m.b.v. een WINDOW!! Autocad gooit nu het hele block plattegrond 5x5m weg, terwijl alleen maar (kolom 200x200) in beeld is. DIT MOET NIET KUNNEN, of zijn wij nu gek?? :oops:
#12
Citaat van: Jon Tampon op wo 25 05 2011, 15:26:54
Beste,

als je nu eens enkel in de block editor werkt. dan kan je toch zoomen en weggooien wat je wilt zonder dat het hele block weg is want je tekent alleen nog maar in het block

Beste Jon,

Wij bouwen onze projecten bijna uitsluitend op uit blocks, dit om bouwfouten zoveel mogelijk te beperken!
Refedit is voor ons een commando wat wij bijna continue gebruiken.
Het hele punt is dat wij vaak mega blocken aanmaken (tekeningen van derden, welke wij platslaan / overkill / alles in een laag / en by block by layer maken.) Maar nu komt het; als men toevallig van b.v. een installatie tekening een klein detail op het beeldscherm heeft en daarnaast bv een los lijntje, vervolgens willen wij dit lijntje erassen m.b.v. een window, als dan in deze window ook het (KLEINE GEDEELTE) van het block valt, wat op dat moment van het veel grotere block inbeeld is, autocad vervolgens toch het hele block weggooit  :oops:!? Dit zou niet mogen! Wel als wij dit lijntje met een crossing hadden geselekteerd. Hopelijk is het geschetste probleem duidelijk en heeft er iemand een oplossing voor. :nigoe:
#13
Citaat van: HofCAD op do 19 05 2011, 17:29:15
Beste RobenAd,

Een block reference in een tekening verwijst naar een blockdefinitie, en een blockdefinitie is een
geheel van normaal gesproken een of meerdere entiteiten; kan echter ook 0 entiteiten bevatten.
Omdat het een geheel is, is het logisch dat het in zijn geheel geselecteerd  wordt.
Daar eventuele attributen aan een blockrefence 'hangen', kun je die afhankelijk van de
attribuut definitie eventueel wel onhankelijk met grips verplaatsen.
Waarom wil je slechts een deel van de blockrefence selecteren?
Met de Autolisp functie (nentselect) kun je wel een entiteit binnen een blockreference
selecteren.

Met vriendelijke groet, HofCAD CSI.



Beste Hofcad

Bedankt voor je reactie
Misschien is onze vraag niet helder genoeg, maar wat wij juist NIET willen is een gedeelte van een block m.b.v. een WINDOW selekteren en dat autocad vervolgens in zijn geheugen toch het HELE block pakt. :twisted: Deze optie zou volgens ons alleen moeten gelden als een gedeelte van een block wordt geselecteerd met een crossing.
Voor alle duidelijkheid; men maakt EEN block met 4 kolommen erin. Vervolgens zorgt men dat in het WERKSCHERM maar EEN kolom van dit block in beeld is. Als men dan vervolgens dit block selekteerd m.b.v. een window en men kiest erase dan gooit autocad het complete block weg. Dit zou autocad in onze optiek alleen mogen doen als we deze eene kolom m.b.v een crossing geselekteerd hadden. Waar kan men dit instellen of anderszins dit probleem oplossen? :| :nigoe:

Beste Bart, wij denken ook dat dit een Bug is in autocad, maar wij hopen dat er iemand is die dit probleem weet te omzeilen!?
#14
Hallo allemaal,

Als ik een deel van een block in beeld heb, en dit selecteer met een window (van links boven naar rechts onder óf van links onder naar rechts boven) dan selecteerd AutoCad dit totale block. Is het mogelijk om dit uit te zetten?

Een voorbeeld ter verduidelijking:
Ik heb een block met daarin 4 stalen kokers. Wanneer ik één koker in beeld neem en hier een window over trek dan selecteerd AutoCad het hele block (dus alle 4 de kolommen). Dit zou echter niet moeten omdat ik maar een klein deel van het block selecteer, en bij een window moet normaalgesproken het gehele onderdeel omvatten om dit te selecteren.
Wanneer ik 2 kolommen van de 4 in beeld heb, en ik selecteer er dan 1 m.b.v. een window dan selecteerd Autocad het block niet.

VRAAG:
Is het mogelijk om AutoCad zo in te stellen dat het block niet geselecteerd wordt als ik hier een window over trek wat niet het gehele block omvat??? Is dit een fout in Autocad of is dit een instelling binnen Autocad?
#15
Hallo Marcel,

Jij hebt een helder artikel bijgevoegd, voor eenieder een aanrader :vreegoe:
echter voor ons is dit helder, onze vraag blijft daarom nog open staan;

Is er een mogelijkheid om een annotative tekst of annotative maatvoering te locken op ÉÉN schaalniveau?
Zodat bij het switchen van annotation scale in modelspace (i.v.m. what you see is what you get),
waarbij de annoautoscale is ingeschakeld, niet automatisch dat schaalniveau wordt toegekend aan de desbetreffende annotative tekst of -maatvoering???

Groeten AdenRob